måndag 14 december 2009

Fikon och blodapelsinmarmelad

En marmelad skapad att ätas till en stark ost. Det är en liten sats och det är meningen att den ska ätas upp. Alltså inget att spara i evighet. Ät upp, ät upp!

3 stora färska fikon(ca 60 g styck)
3 blodapelsiner (ca 110 g styck)
½ dl rårörsocker
1 msk mörk rom(kan uteslutas)
skal från en blodapelsin (helst i fina zeststrimlor)

Skala blodapelsinerna med kniv så allt vitt försvinner. Dela och skär bort det så mycket du kan av den vita tjocka hinnan i mitten. Skär köttet i små bitar, ta vara på saften. Lägg i en gryta. Gröp ur fikonköttet. Tillsätt socker och skal och koka snabbt ihop till marmeladkonsistens. Det tar bara ca 5-10 minuter. Slå upp i en skål att kallna.

Inga kommentarer: