tisdag 29 september 2009

Sesamblad


Togge och jag åt på Koreana idag igen. Idag var det extra gott och jag fick dessutom äran att få smaka sesamblad. De är dock inte släkt med sesam alls. De smakade lite starkt och parfymaktigt men var goda ihop med alla tillbehör. Jag skulle kunna äta på Koreana varje dag. Mums, mums, mums.

4 kommentarer:

En korean sa...

I Korean finns det två arter av sesamfrön.
De sesamfröna som äts i Sverige har inte såna blad.
Men den andra arten som är mycket rundare och större har bladen som du åt.
Man brukar äta dem med kött. Mycket gott och hälsosamt.

Bendel sa...

Sesamblad har jag aldrig ätit, spännande! Gissar att det är koreansk mat på Koreana, det är en favorit. Gillar du det kan det vara en god idé att besöka Arirang nästa besök i huvudstaden.

Anna-Eva sa...

Tack en korean för upplysningen!
Och tack Bendel för Sthlmstipset. Det kan vara kul att prova på koreansk mat någon annanstans också.

Anonym sa...

Koreana har faktiskt den godaste asiatiska maten jag ätit hittills! (Förutom såna där friterade kycklingbitar med deg runt om samt sötsur sås till, men såna onyttiga saker är det nästan fusk att räkna med ;-) Oh, just ja, friterad banan med glass, grrr*
(Om just det är asiatiskt vet jag inte iofs.)