lördag 13 juni 2009

Dagens fyllda fläskfilé

Att fylla en fläskfilé med örter mm har blivit sommarens favorit hos oss.

Ta en hel filé. Skär ett snitt längs med och till mitten. Sväng ut med kniven åt sidorna försiktigt och du får en stor platt filé bit. Redo att fylla med vad du tycker är gott. Örter, kryddor, ost, soltorkad tomat, feta, chèvre..använd din fantasi.

Bind sedan ihop filén med snöre eller fäst med cocktailpinnar som på bilden nedan. Grilla eller ugnsstek. Mycket gott!


Dagens fyllning: salvia, timjan, oregano, vitlök, rivet citronskal. Mecka ihop och sprid ut. Salta både utanpå och inuti.

Rulla ihop och fäst med pinnar.

Färdigstekt. Först i olivolja på spisen. Sedan i ugn. Fast grillat är förstås godast!


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej o tack, jag lånade ett av dina fläskfilerecept!

Mvh