lördag 14 juni 2008

Ostgratinerad kycklingtortilla


Det här är en maträtt jag skäms över. Kanske inte över att jag äter den utan för att jag lagat den, av nästan uteslutande helfabrikat. Men så är det ibland, det ska gå snabbt, smaka gott och inte kräva så mycket ansträngning.

Detta behöver du till 4 portioner:

3 kycklingfiléer
1 burk Dolmio tomatsås (500 g) eller dylikt
1 burk salsa
1 paket stora tortillabröd
1 burk lätt créme fraiche
inlagda jalapenos, spiskummin, ost (gärna cheddar)

Sätt ugnen på 22g grader. Skär kycklingen i kuber och stek dem i olivolja. Salta och peppra lätt. Slå på den färdiga såsen. Hotta upp med lite hackade inlagda jalapenos om du vill. Smaka av med någon tsk malen spiskummin och låt puttra en kort stund. Fördela såsen på fyra bröd och rulla ihop. Lägg i ugnsform. Hyvla över ost. Gratinera tills anrättningen fått fin färg. Pyttsa på salsa och Créme fraiche. Servera genast med en enkel grönsallad.

Inga kommentarer: