onsdag 28 maj 2008

Engelsk midsommar





Nu är det dags för nästa tokiga midsommartips. Vad sägs om en svalkande räkcocktail och sval cider följt av smaskig sill and chips i tidningspapper? Måltiden avslutas med en en god bit Stilton som blir ännu godare tillsammans med svenska jordgubbar och mörk Ale.

Shrimp cocktail

1 burk skalade räkor
½-1 dl klippt gräslök
citronsaft
isbergssallad
Blanda de avrunna räkorna med gräslöken och droppa över citronsaft. Strimla isbergssalladen och lägg i botten av glasen. Toppa med räkorna och Marie Rosesås.

Marie Rose sauce:

Engelsmännens svar på vår Rhode Island, passar utmärkt till alla slags skaldjur.
1 dl majonnäs
2 msk vispgrädde
1 tsk pressad citron
1-2 msk ketchup
1 tsk worcestershiresås
2-3 stänk cayenne

Blanda allt och låt såsen vila ett tag i kylen så smaken kommer till sin rätt.

Sill and chips

Överraskande god strömming! Laga till önskat antal portioner färdig pommes frites eller gör stavar av rå potatis och kör i ugnen med olja som till klyftpotatis. Köp färsk strömming och dra av skinnet så du får två fina filéer. Servera 1-4 filéer per man beroende på hur hungriga ni är. Doppa dem i frityrsmeten och fritera gyllenbruna. Det tar bara en liten stund i het olja. Salta med flingsalt. Servera nyfriterade. Ät med fingrarna och dippa i den goda såsen.

Frityrsmet:

2 dl vetemjöl
2 dl vatten
1 msk bakpulver
½ tsk salt

Dippsås:

1 dl smörgåspickles från tub
½ dl lätt crème fraiche
2 tsk colemans senapspulver

Inga kommentarer: